"Kdo ví jak to doopravdy bylo"

26. 06. 2017 11:03:52
Češi jsou filutové. Jednou větou dokáží sofistikovaně po selsku smést ze stolu událost i celého člověka. A dokonce u toho dokáží vypadat jako mudrcové na slovo vzatí. Lhostejno kolik škody tímto českým moudrem napáchají.

Stalo se ..cosi se stalo kdysi v jedné kanceláři, kde byla dobrá nálada zakázána nebyla-li prováděna králem. Říkejme tomu Půlnoční království. Přišel k nám takhle jednou po ránu do kancláře kolega a řekl nám vtip, který musíme slyšet. Všichni jsme se smáli, jenže!:-) Smích byl slyšet až do královi komnaty. Byla hned vedle s otevřenou branou. Ten vyšel ven ve vší své důstojnosti a pravil: "Jsme německá seriózní firma, tak se podle toho chovejte!" Zaťukat si na čelo nebylo nutné. Od převzetí moci bylo zřejmé jakým směrem se bude vláda ubírat. Král byl přísný. Trestat to uměl. Odměňovat ne, ale tresty ty mu šly dobře. Ostatně bývalí kolegové se rádi domnívají, že tak se získává respekt. Já ho respektoval za něco jiného. Byl dobrý v oboru a pracovitý. Někdy docházel domů i později než já.

Trestů se bojí každý úměrně k jeho intenzitě. Kolegovi se cosi nepovedlo a měl pro to logické odůvodnění. Čekal na královský verdikt. A samozřejmě debaty kolegů. U té neblahé události jsem byl. Kolega měl smůlu. Nevyhodnotil situaci jako mazák, ale jako nováček, jímž byl. Když odešel z naší kanceláře, spustila se debata již náhle ukončila prorocká věta rázného kolegy se zvučným, prokouřeným hlasem: "Hele, kdo ví, jak to doopravdy bylo!" A bylo vymalováno. Všichni uznale pokývali hlavou a šli si po svých. Já nevěřil vlastním smyslům.

Ten člověk prostě označil druhého lhářem, protože "všichni totiž víme, jak to chodí". Všichni nejspíše lžou a podvádí. Zkušenosti máme, pojďme si zapaušalizovat a smeťme jeho charakter jednou pro vždy do podmnožiny těch nesolidních.

Napsal jsem článek o svých pracovních výkonech. Pouze pan Andrýsek se nezaujatě podivil. Všichni ostatní mne vidí jako arogantního kreténa. Chválit sebe je trestné i když jde o zřejmé. Ponižujete-li se, je to ok. Jednou jsem se před kolegy označil za vola. Šéf měl takovou dětinskou radost, že se všech 3x zeptal, zda to opravdu slyšeli. Zda slyšeli jak o sobě říkám, že jsem vůl. "Ano, slyšeli jsme to."

Asi měl ten den krásnější. Snažil jsem se mu ho od té doby zvelebovat co nejčastěji. Dokud si nezvykl, že mi na mém egu prostě moc nezáleží. Stále jsme přátelé.

Pan Prokop napsal par nesmyslů do diskuse pod můj příspěvek a nakonec variaci na mou neoblíbenou frázi: "Ono to zřejmě bude trochu jinak, než se tu snažíte líčit." Také mne označil za podrazáka. Jak smutné musí být, být takovým lidem nablízku, když po přečtení článku máte jasno takovýmto způsobem.

Ale víte co?

Kdo ví, jak to s ním doopravdy je!:-)

Autor: Lukáš Swoboda | pondělí 26.6.2017 11:03 | karma článku: 14.92 | přečteno: 986x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Poezie a próza

Václav Kunft

Velký pátek

Otevírání hor a vydávání pokladů nemá nic společného s křesťanským Velkým pátkem. Je to stará pohanská tradice spojená s příchodem jara. Mytologické téma je smrt a znovuzrození.

29.3.2024 v 11:12 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

David Snítilý

... a co je vlastně normální aneb nudné vztahy

„A je sexy ten Váš kamarád?“ provokovala Marka Tereza. „Ne tak jako já," kasal se Marek. „Sexy s tímhle pivním mozolem?" poukázala na jeho zvětšujícího se milana. „To není pupek, to je charisma," oponoval nádherné femme fatale.

29.3.2024 v 7:40 | Karma článku: 9.79 | Přečteno: 152 | Diskuse

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 8.89 | Přečteno: 154 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 15.51 | Přečteno: 206 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.54 | Přečteno: 200 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1404

Jedinec s nejlepšími pracovními výsledky po dlouhá desetiletí co znáte a nejhorším oceněním...to poznáte. Pravidelný ochutnavač zbytků z českých podstolů. Entusiasmus vlastní, výpravnost vrozená. Humor nepostradatelný. Vyznavač českého nepráva a arogance. Realista do morku kostí se schopností najít dobře kryté jádro.

Jsem ten, kdo se rozhodl vracet chléb za kámen. Jak to dopadlo se dočtete právě tady. Dozvíte se jak umí udělat český občan a stát ze života očistec. Na mnoha frontách je mnoho bojů. A ten co nenosí zbraň, snadným je člověku terčem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...